Ramt af depression


Hvad er depression?

Det siges, at over 500.000 danskere bliver ramt af en depression i sværere grad på et tidspunkt i livet. Mellem 100.000 og 200.000 har præcis i dag depression. 

Det er somme tider svært at afgøre om der er tale om depression. Mange oplever tristhed, hos andre er det bare svært at føle noget. Andre igen oplever at de har let ved at blive irriteret eller vrede.

Den deprimerede ham mange negative tanker, enten om sig selv – fx som selvbebrejdelser, eller om fremtiden – fx det hele er ligemeget og det bliver nok aldrig bedre. 

Ofte er der søvnbesvær og nedsat eller øget appetit.

Depression kan behandles. Mange får antidepressiv medicin, og det er bestemt også godt. De største og fleste undersøgelser peger dog på at kombinationen af medicin og kognitiv metode, er det der giver bedste effekt – og skulle man vælge imellem medicin og kognitiv metode, ja så er det den kognitive metode der har bedst resultat.

Er du en af dem, er dette kursus for dig!


Målgruppe

Kurset henvender sig til personer der lider af depression i en grad så det i væsentlig grad begrænser den enkeltes livskvalitet, handlekraft, arbejdsevne eller på anden måde isolerer pågældende fra at deltage i almindelige sociale sammenhænge.

Indhold

Holdforløb 2 x 2 timer ugentligt i 8 uger. Der vil være tale om et lille hold på max. 8 personer, der alle lider af depression. På kurset er der fokus på tryghed.

Du vil modtage teoretisk undervisning ud fra kognitiv metode, hvor du lærer en masse om hvad depression er, så du bedre forstår den. Du får en række konkrete redskaber til at arbejde med depressionen gennem forløbet og efterfølgende.

Formål

Målet med forløbet er, at du løbende oplever betydelig bedring af din depressionslidelse og at du efterfølgende, på egen hånd, vil kunne fastholde og opnå yderligere evne til at håndtere depressionen.

Praktiske informationer

kurset afholdes i DambyHahns kursuslokaler i Kongensgade 66-68, 2. Sal, 5000 Odense C
Der forefindes elevator i bygningen.

Kursusstart og -pris

Ring og hør nærmere på tlf. 62 20 74 90, eller skriv til klinik@dambyhahn.dk

Næste kursusstart bliver starten af 2018, ring for nærmere.

Pris: kr. 6.995,-Indsats med resultater


Dambyhahns faste team har specialiseret sig inden for udvikling af forløb for kontanthjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere samt borgere visiteret til tilkendt fleksjob og som er sygemeldte eller ledige.

Vi har såvel kortere som længerevarende forløb  kendetegnet ved, at vi arbejder tematiseret  med psykologiske og socialfaglige temaer på hold og kombinerer dette med individuelle støttende samtaler, mental og fysisk træning..